Conectează-te cu noi

DESPRE NOI

Centru de Cercetări Multidisciplinare
pentru Medicină Avansată

POVESTEA NOASTRĂ

Întâlnire cu viitorul în cercetarea biomedicală

Fondat în anul 2015, Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată – MedFUTURE este rezultatul unui proiect POSCCE, a cărui obiectiv a fost acela de a construi un centru de cercetare de înaltă performanță în domeniul medicinei translaționale.

În prezent, centrul reprezintă una dintre cele mai avansate infrastructuri de cercetare la nivel național, reunind tehnologii avansate de analiză. Departamentele noastre:  Studii in vivo – Biobază, NanoBioFizică, Proteomică și Metabolomică, Medicină Translațională și Suport pentru Studii Clinice sunt construite in jurul principalelor platforme de cercetare.

Cercetarea la nivelul centrului este finanțată prin granturi interne, prin proiecte naționale și internaționale ale echipei sau în colaborare cu cercetători cu vizibilitate  la nivel național și internațional. Activitatea noastră de cercetare abordează idei de cercetare fundamentală și translațională și este centrată pe:  descoperirea și validarea de  biomarkeri de diagnostic sau teranostici prin intermediul tehnologiilor ”omice”, identificarea și validarea căilor  de semnalizare în diferite patologii, identificarea de posibile ținte terapeutice noi,  precum și investigarea de noi compuși terapeutici sau a unor noi combinații  de tratament prin studii in vitro și in vivo.

În general, activitățile noastre sunt menite să contribuie la progresul domeniului biomedical prin dezvoltarea de noi instrumente de diagnostic și prognostic și implementarea terapiilor experimentale în sectorul clinic.

MISIUNE & VIZIUNE

Servicii de cercetare rapide și fiabile pentru comunitatea științifică

Viziunea noastră este să fim o parte activă a progresului medicinei translaționale și al terapiilor personalizate, ca partener al unor rețele naționale și internaționale active în acest domeniu de cercetare dar și să pregătim și să susținem formarea unei noi generații de oameni de știință cu înaltă calificare în elaborarea și implementarea de proiecte a căror rezultate să aibă impact și vizibilitate internațională.

Misiunea noastră este de a promova cercetarea biomedicală performantă în domeniul medicinei translaționale și personalizate, cu servicii  de cercetare accesibile și de înaltă calitate oferite comunității științifice. Creșterea vizibilității internaționale a Universității noastre este fără îndoială un deziderat esențial, a cărui realizare va permite validarea viziunii propuse.

Valorile Noastre

Excelență

Avem standarde ridicate care garantează calitatea cercetării noastre. În ceea ce facem, suntem întotdeauna motivați să obținem rezultate foarte bune, să aplicăm metode avansate și să avem  o echipă foarte bine pregătită.

Inventivitate

Căutăm întotdeauna să găsim noi abordări pentru rezolvarea provocărilor existente.

Vedem o oportunitate în fiecare provocare, pentru a îmbunătăți și dezvolta soluții relevante.

Flexibilitate

Ne adaptăm la noi oportunități și la nevoile în schimbare ale societății și partenerilor noștri. Folosim toate resursele pe care le avem pentru a susține solicitările comunității medicale, fără a face rabat de la rigoarea și integritatea științifică.

Colaborare și schimb de cunoștințe

Suntem dedicați succesului colectiv al echipei noastre și al comunității de colaboratori și parteneri. Ne mândrim cu atuurile și calitățile noastre individuale, recunoscând în același timp că realizăm mult mai mult lucrând în echipe interdisciplinare.

Dedicați utilității științei

Suntem dedicați îmbunătățirii calității vieții prin inovare științifică. Cercetările noastre aduc valoare adăugată progresului științei aplicate în domeniul sănătății. Creăm un mediu de învățare, instruire și îndrumare care să ne asigure că oferim rezultate semnificative.

 

Integritate

Oferim partenerilor noștri servicii și produse de cea mai bună calitate și ne străduim să le depășim așteptările. Ne implicăm în cercetarea biomedicală cu cea mai mare considerație pentru standardele morale și etice. Susținem ceea ce spunem și ceea ce facem.

TUR VIRTUAL

Infrastructură integrată pentru medicină avansată și translațională

MedFUTURE este un centru multidisciplinar care dezvoltă și aplică protocoale de cercetare complementară. Scopul nostru este de a contribui la progresul științific din domeniul medical prin dezvoltarea de noi instrumente de diagnostic și prognostic și implementarea terapiilor experimentale în domeniul medicinei personalizate.

Astfel, activitatea centrului vizează atât cercetarea fundamentală, prin identificarea de noi mecanisme implicate în dezvoltarea diferitelor patologii, cât și cercetarea translațională, pentru implementarea/ integrarea unor noi terapii adaptate profilului molecular specific al pacientului, folosind tehnologii de ultimă generație.

GALERIE